A cikk elolvasása: < 1 perc

Sajnos a beltéri ajtók egy idő után veszítenek fényükből, vagy leverődik róluk a festék, ilyenkor pedig érdemes a lehető leghamarabb felújítani azt, hiszen kellemetlen például vendégeket fogadni úgy, hogy nincs megfelelő állapotban a beltéri ajtó. A felújítást bizonyos esetben saját maga is elvégezheti, vagy megbízhat ezzel egy szakembert.

Beltéri ajtó manapság változatos kínálatban elérhető, és szinte bármilyen színárnyalatban megvásárolható, tehát mindegy, hogy az ön lakása milyen stílusú, biztosan talál majd a piacon olyan beltéri ajtót, ami az igényeinek megfelel. Manapság nagyon divatosak a fa színű, natúr beltéri ajtók, viszont annak érdekében, hogy az ajtók valóban szépek és fényesek legyenek, néha felújításra van szükség. Felújításkor el lehet érni azt, hogy az ajtó felülete újra sima legyen, ne látszódjon semmilyen festékfelválás illetve leverődés. A beltéri ajtók felújítása nem a legegyszerűbb feladat, viszont ha igazán tapasztalt és profi szakembert választ a beltéri ajtó újramázolására és felújítására akkor szemmel látható eredményt kap majd. A lucfenyőből készült beltéri ajtókat viszont akár saját maga is újramázolhatja, ha megfelelően előkészíti a felületet.

Amikor a beltéri ajtó felújítására kerül a sor, akkor mindig vízszintesbe kell fektetni, és csak ezután kezdődhet meg a régi festékréteg eltávolítása, de ha nincs elegendő hely ehhez, akkor ugyanezt a műveletet el lehet végezni a falhoz ferdén támasztott ajtóval is. A réteg felhólyagosodását meg kell várni úgy, hogy a festéklemaró szert csak kis felületen teríti fel, de a festékréteg fellazítható akár hőlégfűvóval is. Ha az utóbbit választja, akkor kaparóvassal azonnal érdemes is eltávolítani. Ha az ajtó valamelyik részén vastagabb a festékréteg, akkor ezt a műveletet többször is el kell végezni ahhoz, hogy megfelelően eltávolítsa a festéket.