Létezik-e magyar szabvány méret? Mely méretek felelnek meg neki?

Általánosan a magyar szabvány szerinti méret az 75/90/100 cm széles és 210 cm magasságú, mely méretek falnyílásokra vonatkoznak.

Üvegezett ajtó is van-e raktáron?

Raktáron csak telelapos ajtók elérhetők, amibe fémcsík illetve üvegezést kér, az mindenképpen egyedi gyártású lesz.

Hogyan állapítjuk meg az ajtók nyitásirányát?

Mindig azon az oldalon kell állnunk, ahol látjuk az ajtó pántjait. Tehát, szemben állunk az ajtóval, ahol a pántok vannak és ha jobb oldalon látjuk a pántokat akkor jobbos az ajtó, ha bal oldalon, akkor pedig balos.

A Dekorfóliás és a CPL fóliás ajtók között mi a különbség?

A dekorfólia egy vékonyabb, gyengébb felületet ad, mely kevésbé bírja az igénybevételt, mint a CPL fóliás ajtó. A dekorfóliás ajtó tehát megfelelhet olyan helyeken, ahol nincs nagy igénybevételnek kitéve, míg a CPL fóliás ajtók jellemzően nagyobb igénybevételre lettek kialakítva.

Az mdf festett ajtók tényleg jó minőségűek?

Az MDF beltéri ajtó (közepes sűrűségű farostlemez = medium-density fiberboard) az elmúlt pár évben az egyik legnépszerűbb belső ajtótípussá vált – nem véletlenül – egyik jellemzője ugyanis, átlagon felüli tartóssága.

Mikorra tervezhető a beltéri ajtók beépítése, ha lakásfelújításban vagyok?

Utólag szerelhető állítható tokos beltéri ajtókat forgalmazunk. Ami azt jelenti, hogy a beköltözést megelőző pár napban kell az ajtók beépítésére gondolni. Fontos, hogy a burkolatok le legyenek rakva, illetőleg a festéssel keletkező nagy páramennyiség is kiszáradjon a falakból.