A cikk elolvasása: < 1 perc

A fürdőszobai ajtókat gyakran figyelmen kívül hagyják, amikor valójában nagyon fontos szerepet játszanak a lakás belső kialakításában és a belsejében kialakított légkörben. Mivel ez egy utilitárius tér, elsősorban a funkcionalitás a fontos és a díszítőelemek összpontosulása másodlagos helyzetben van. Az ajtó egyesíti a két kategóriát, a méretét és funkcióját, amelyek egyaránt funkcionális és esztétikai szempontból kellemesek vagy stimulálhatóak lehetnek.

Beltéri ajtó a fürdőszobára is kell, ezért nem mindegy, hogy milyen beltéri ajtót választ. Fontos, hogy a választás előtt jól nézzen szét, hiszen rengeteg különböző fürdőszobai beltéri ajtó között lehet válogatni. A csúszó pajta-szerű ajtók kellemes és barátságos helyet biztosítanak, és ez a fürdőszobára is igaz. A pajtához hasonló ajtók különböző mintákban érkeznek, és sokféle dekorációhoz alkalmazkodnak. Különösen jó ötlet lehet az, hogy a pajta-szerű ajtók különválasztják a  hálószobát a belső fürdőszobával. A zseb ajtók is visszatérnek a divatba és meghatározó jellemzőikkel ideális választást jelenthetnek a fürdőszobák számára. Mivel nem nyithatóak ki, hanem a nyílásba csúsztatják őket, a zsebajtók lehetővé teszik a padlófelület megóvását a fürdőszobában, és több helyet biztosítanak más funkcióknak is.

A panel ajtók a leggyakrabban használt beltéri ajtók ha fürdőszobára kerül a sor, és ezek az ajtók egyetlen nagy paneltől több kis méretig terjedhetnek. Az egyszerűség, a népszerűség és a sokoldalúság lehetővé teszi számukra, hogy természetes környezetet biztosítsanak a lakásban. A francia ajtók az ajtó mindkét oldalán csuklópántokra záródnak, és egymás felé irányulnak a középpontban. Használhatók sok különböző környezetben, és sokféle stílushoz alkalmazkodhatnak. Bár a fürdőszobákban nem nagyon népszerűek, de mégis remek választás lehet, ha a fürdőszoba az a helyiség, amit ki szeretne emelni a lakásában.