A cikk elolvasása: < 1 perc

A beltéri ajtók fontos szerepet töltenek be minden lakásban, irodában, üzlethelyiségben stb. A beltéri ajtók felosztják és ezzel elválasztják a különböző helyiségeket egymástól. Fontos megjegyeznünk azt is, hogy a beltéri ajtóknak dekoratív szerepük is van, ezért nem mindegy, hogy milyen típusút választunk, hiszen passzolni kell az adott térhez, szobához stb. Manapság már azonban rengeteg különböző típusú beltéri ajtó vásárolható meg a piacon.

A beltéri ajtó töltse be elsődleges funkcióját, és passzoljon az adott helyiség stílusához. Az ajtók beépítése a kivitelezési folyamat végén történik. Az utólagos beépítési technológia ma már általánosan leterjedt. A beltéri ajtók manapság már nem csak nyílászárók, hiszen odáig jutott a design, hogy néhány ajtó már akár egy bútordarabként is megállja a helyét. Régebben közel sem volt ennyi típusú, azonban napjainkban már sokféle felületű, anyagú, mintázatú és minőségű beltéri ajtó vásárolható meg. Ha az árakat tekintjük, akkor szintén nagy a választék, hiszen a legolcsóbb ajtótól, a legmodernebb, magas árral rendelkező ajtóig mindent megtalálunk. Nem kell amiatt aggódnunk tehát, hogy nem találjunk meg az ízlésünknek és pénztárcánknak legmegfelelőbb darabot.

A beltéri ajtókat általában két osztályba szokták sorolni, melyek a következők: válaszfal ajtók és az utólag szerelhető tokos ajtók. A válaszfal ajtók klasszikus fajtának számítanak és a mai napig nem mentek ki a divatból. Ezeket általában még a válaszfal építése alatt helyezték be a nyílásba és így falazták be az ajtót. Az utólag beszerelhető beltéri ajtók nagyon népszerűek manapság és az egyik legnagyobb előnyük, ahogy az elnevezésből is kiderül, hogy utólag szerelik be őket. Ez nagyban megkönnyíti a dolgunkat abból a szempontból, hogy már amikor szinte teljesen kész az adott helyiség, akkor választjuk ki, hogy melyik az az ajtó, amelyik a legjobban passzol a térhez.