Hanggátló beltéri ajtó

Beltéri ajtó választásnál több szempontot is figyelembe kell venni, hiszen a beltéri ajtók már dekorációs elemként is működnek, viszont ha önnek elsősorban nem a stílus és a kinézet a fontos, hanem például a hangszigetelés, akkor érdemes ezen az úton elindulni, és szétnézni a hanggátló beltéri ajtók között, hiszen a hagyományos ajtók nem felelnek meg majd erre a célra.

A hanggátló beltéri ajtó akkor lehet jó megoldás, ha családja nyugalomra és csendre vágyik, hiszen sokszor előfordul, hogy zajos a szomszéd, vagy munkálatok folynak a közelben, ilyenkor pedig hálás lesz majd egy minőségi hanggátló ajtóért, ami nem enged át semmiféle zajt. Vannak olyan hagyományos hanggátló beltéri ajtók, amelyek 27 decibeles hanggátlásra képesek, ezek kétrészes pánttal készülnek. Ha azt szeretné, hogy még ennél is nagyobb legyen a hanggátlás, akkor érdemes könnyített tömör faforgácslappal készíttetni az adott ajtót, hiszen ez nem befolyásolja majd az ajtó kinézetét, de hanggátlás sokkal magasabb lesz.

A faforgácslapos megoldással akár 30 decibeles hanggátlásra is képes lesz a beltéri ajtó. A hanggátló beltéri ajtókat leginkább hálószobába, fürdőszobába, vagy tárgyalószobába szokták beszerelni, hiszen ezek azok a helyiségek, ahol leginkább szükség van a csendre. Zenestúdiókban is jól jöhet egy ilyen hanggátló ajtó, viszont erre a célra vannak speciális hanggátló betétek is, amelyek még nagyobb mértékben csökkentik a zajt, és ezek akár 42 decibeles hanggátlásra is képesek lesznek, hiszen 5,5 cm vastagságúak. Ezek az ajtók automata küszöbbel is rendelkeznek, és ez az automata küszöb az ajtólap alatt található. A hagyományos beltéri ajtók, valamint a beltéri tolóajtók viszont nem felelnek meg erre a célra, tehát ha hanggátlást, csendet és nyugalmat szeretne, akkor hanggátló ajtót kell beszereznie.

Gratulálunk, elolvasta a cikket. Ha tetszett, mutassa meg az ismerőseinek is!

biborhaz-kerjen-ajanlatot-vagy-ingyenes-visszahivast

Felújítást tervez? Esetleg építkezést? Talán már folyamatban vannak a munkálatok, de még nem talált megfelelő nyílászárókat? Válasszon egy Önt érdeklő termékcsoportot az alábbiakból, és máris egy lépéssel közelebb kerül a megoldáshoz.

  • Bíbor ház A kiválasztás után, nyomja meg az "Ez érdekel" gombot, és az adott termékcsoport weboldalára jut.

  • Csak 1x kattintson az érdekel gombra, majd várjon 10 másodpercet!

    nyito-lefele-nyil-bibor
Posted in Blog.