A cikk elolvasása: < 1 perc

Napjainkban igen nehéz egyedi megoldásokat találni ha beltéri ajtókról van szó, és bár a legtöbben megelégszenek a hagyományos ajtókkal. Azok számára, akik viszont szeretik az extrémebb megoldásokat a beltéri lengőajtókat ajánljuk, amelyek számos előnnyel rendelkeznek más ajtókhoz képest és főleg kisebb, szűkebb területű lakásokhoz ajánlottak.

A beltéri ajtó kínálat napjainkban igen széles és már rengeteg különböző stílusú, színű és működésű beltéri ajtót lehet kapni a különböző webáruházakban. A beltéri lengőajtók mostanában nagy népszerűségnek örvendenek, különösen a Rhino termékcsalád beltéri lengőajtói, amelyek számos előnnyel rendelkeznek, például könnyen kezelhetőek, egyszerűen működnek, esztétikusak és praktikusak is egyaránt. A beltéri lengőajtók különösen olyan helyiségekben jöhet kapóra, ahol fontos a térzárás folyamatossága, valamint ahol fokozott az oda-vissza forgalom, de nincs hely arra hogy a kezét használja az ajtónyitáshoz. A konyha és az étkező közé, vagy éppen az irodába tökéletes megoldás lehet.

A lengőajtók kapóra jöhetnek még egy vendéglátóhelységben, egy kamrában vagy egy raktárhelységben is. A beltéri lengőajtókat egy átfogó tokkal építik amely kapcsolódik a hagyományos ajtóhoz, a rugós pánt záróerejét pedig fokozat nélkül is állítani lehet majd, ez pedig csillapított lengést képez. Az ajtót mindkét irányban egyformán nyitni lehet, tehát  nyitásirányt a lengőajtók esetében nem kell majd meghatározni. A tokon belüli mozgathatóság érdekében az ajtólap szabad zárási réssel bír. Ha az ajtón hagyja a CPL fóliát amivel a gyárban ellátják, akkor akár évekkel is növelheti az élettartamát. Ha praktikus ajtóra vágyik, akkor nem fogja megbánni ha minőségi beltéri lengőajtóra cseréli hagyományos ajtóit.