A cikk elolvasása: < 1 perc

 

Napjainkban egyre többen választják a laminált padlót más padlótípusok helyett, ami nem feltétlenül meglepő, hiszen számos előnyel rendelkeznek, amik mind a laminált padló választása mellett szólnak.

A laminált padló számos előnnyel rendelkezik, hiszen strapabíróak, masszívak, esztétikusak, és rengeteg különböző színben, árnyalatban és stílusban kaphatóak, tehát ha modern lakásra vágyik, akkor a laminált padló az első lépés. A laminált padló lerakása igen könnyű, és praktikus is, viszont nehéz lehet a választás a hatalmas választék miatt, hiszen manapság már szebbnél szebb laminált padlók rendelésére van lehetőség. Napjainkban már olyan laminált padlót is kapni lehet, ami csempe, vagy éppen kő hatású, és a korszerű technológiának köszönhetően amivel készülnek, teljesen élethűek és valóságosak ezek a mintázatok. A laminált padlók beépítése magassága nagyon alacsony, hiszen 6-12 mm a vastagságuk, de felújításnál már akár 1 cm-es vastagságú beépítési magassággal rendelkezik.

A laminált padlót tökéletesen fektetni lehet hézagmentesen, egyáltalán nem kell sem fugát, sem kitöltőanyagot használni. Lakkozásra sincsen ilyenkor szükség, hiszen a laminált padlót már gyárilag ellátják egy kopásálló felülettel. A laminált padlók nagy előnye az is, hogy még a cigaretta parázs sem látszik meg rajta, valamint a magassarkú cipő sem fogja megkarcolni a padlót. A laminált padlók 90%-a faőrleményből készül, és erre kerül majd rá gyárilag a kopásálló réteg, amit dekorrétegnek is neveznek. A laminált padló teljesen UV álló és színtartó, tehát nem kell attól tartani, hogy idővel veszít majd a fényéből, mert több éven át megtartja majd minőségét. Végül pedig azt is érdemes megemlíteni, hogy a laminált padlókat csak beltéren lehet lerakni, kültéri változatuk nem létezik.