A cikk elolvasása: < 1 perc

 Az ajtók és a fiókfrontok jól láthatóak, ezért kulcsfontosságúak a konyhák tervezésében. Az ajtó alakja és színe határozza meg a stílusát, és az ajtó anyaga meghatározza a termék minőségét. Különböző stílusok és színek minden ajtófajta esetében választhatók, de az ajtóanyag kiválasztása az egyik legfontosabb tényező, amely befolyásolja a teljes konyhai ajtó árat.

Beltéri ajtó akció több webáruházban is elérhető, éppen ezért nézzen be több helyre is, hátha olcsóbban megtalálhatja azt a konyhai beltéri ajtót, amire vágyik. A laminált ajtót úgy készítik el, hogy a kemény külső felületet egy forgácslap ajtóhoz rögzítik. A külső réteget hővel és nyomás hatására ragasztóval átdolgozzák, amely kemény, rugalmas felületet kínál, amely színes és textúrájú színekben állítható elő. A laminált beltéri ajtó könnyen tisztítható és tartós, így nagyszerű anyagot kínál a konyhaajtókhoz. A hátránya az, hogy a  laminált típus korlátozott színlehtőségeket kínál. Az ajtók anyaga szabványos ajtószélességű hosszú lemezekből készül, majd méretre vágják a kívánt ajtó magasságához. Általában az ajtóelem mindkét oldalán lekerekített.

Az MDF beltéri konyhaajtók, vagyis a  közepes sűrűségű farostlemezből készült ajtók ma népszerű választást jelentenek, és kiváló, stabil alapot kínálnak minden konyhába. Ez az anyag lehet festett és lakkozott. Manapság már számtalan szín és pvc valamint vinil fóliák kaphatóak, amelyek egy MDF alapra alkalmazhatók, így gyakorlatilag bármilyen bevonat kemény, kopásálló ajtót eredményez. Mivel az MDF könnyen alakítható és a fóliák rugalmasak, az ajtók bonyolult mintákkal és részletekkel is előállíthatók. Ennek a rugalmasságnak köszönhetően az MDF szinte teljesen helyettesíti a hagyományos konyhai ajtót, ezért érdemes szétnézni ezek között.