A cikk elolvasása: < 1 perc

Legyen szó családi házról, irodáról, vagy orvosi rendelőről az ajtónak fontos szerepe van. Szem előtt kell tartanunk a terhelhetőséget, egyes beltéri ajtókat napi több százszor nyitják ki és csukják be.

Ezekre az esetre a karc-védett ajtók a leghálásabbak, amelyek egész napos használat mellett sem használódnak el. Kiváló választás lehet kisgyerekes családok részére. Arra is oda kell figyelnünk, hogy egy ajtó mennyire illik az adott környezetbe. Egy beltéri ajtó részletkérdésnek tűnik, de nem így van. Gondoljunk csak bele, egy fürdőszobára nem tehetünk edzett üvegajtót. Viszont egy nappali bejáratánál nagyon jól mutathat. A festett beltéri ajtók a szivárvány összes színében megtalálhatóak. Nagyon dizájnossá varázsolhatjuk a lakásunkat pl. egy piros vagy sárga ajtóval. Sokat hozzá tudunk tenni a szoba stílusához, és nagy előnyük, hogy nem kell újra festeni, több éven keresztül, ugyanúgy néznek majd ki, mint mikor megvásároltuk.

Ablakos ajtók legjobb választásnak bizonyulnak pl. az előszobában. Plusz fényhez juthatunk, és még jól is mutatnak. A belső hangszigetelés ugyanolyan fontos, mint a kültéri. Talán most azt gondolja, hogy ez teljesen felesleges, de mennyire kellemes tud lenni egy halószoba esetében. A hangszigetelt ajtók kiváló nyugalmat tudnak biztosítani számunkra. Végül, de nem utolsó sorban a biztonságról se feledkezzünk meg, melyet kiválóan tud nyújtani egy tűzálló beltéri ajtó. Tűzálló ajtó maximális biztonságot tud nyújtani, egy esetleges tűzvész esetén. Megóvhatja családját és értékes vagyontárgyait is egyaránt. Ma már rengetek modell közül válogathatunk, ízlésünknek megfelelően, amelyek méretükben, anyagukban és mintázatukban is eltérhetnek. A gyártók palettáin megtalálhatjuk, az örök klasszikusokat és a legújabb divatnak megfelelőeket is.