A cikk elolvasása: < 1 perc

Napjainkban már nagyon széles a választék a termékek terén és ez alól a beltéri ajtók sem képeznek kivételt. A beltéri ajtó minden helyiségben fontos funkcióval rendelkezik, hiszen elválasztja a tereket egymástól. Legyen szó egy házról, panellakásról, irodaházról, étteremről stb., mindenhol ugyanaz a szerepe. Mivel nagyon széles a skála a beltéri ajtók terén, így nem kell amiatt aggódnunk, hogy nem találjuk meg a számunkra legmegfelelőbb típust.

A beltéri ajtó amellett, hogy elválasztja a tereket egymástól és dekoratív jellege is van. Egy lakásfelújításnál vagy házépítésnél fontos szempont az is, hogy a kiválasztott bútordarabok, nyílászárók stílusukban, színeikben passzoljanak egymáshoz és még egységesebbé varázsolják a teret. A designra és a belső terek tervezésére egyre nagyobb hangsúly kerül és egyes ajtók már nem csak teret választanak el, de komoly bútordarabot jelentenek egy helyiségben. Anyagukban, színeikben, mintázatukban, rengeteg különböző típusú beltéri ajtó vásárolható meg. Az árakat tekintve szintén széles a skála, és az olcsóbb, alacsonyabb kategóriájú beltéri ajtóktól, a középkategóriás beltéri ajtókon keresztül, a legmodernebb, legújabb fejlesztésű és legmagasabb kategóriájú beltéri ajtóig mindent megtalálunk.

Mióta megjelentek a piacon azok az ajtók, amik utólag szerelhetők be, azóta nagyon népszerűvé váltak. Ez teljesen érthető, hiszen jelentősen megkönnyíti a dolgunkat a választásnál. Hogyha egy adott tér már be van rendezve, megvannak a bútordarabok, le van festve a fal stb., akkor már szinte gyerekjáték kiválasztani azt a típusú ajtót, ami talál majd az adott szobához, térhez. Az, hogy milyen beltéri ajtót választunk az ízlésünktől és pénztárcánktól függ, hiszen láthatjuk, hogy a repertoár ezen a téren egyre csak nő.