A cikk elolvasása: < 1 perc

A nyíló és toló ajtók egyaránt előnyösek lehetnek bizonyos helyzetekben, hiszen a tolóajtókkal helyet lehet megspórolni és kiváló lehet helytakarékosság szempontjából is, viszont a tolóajtók kevésbé szigetelnek jól. A nyíló és a tolóajtókból is kapni már divatos, modern, esztétikus és elegáns darabokat is méghozzá széles színválasztékban és többféle méretben.
A beltéri ajtó kínálat manapság igen széleskörű, hiszen vannak beltéri tolóajtók, nyílóajtók, ráadásul ezek kaphatóak többféle színben, méretben és stílusban is, tehát napjainkban már mindenki könnyen talál olyan beltéri ajtót, ami passzol a lakás hangulatához, stílusához és kialakításához. A beltéri tolóajtók például nagyon korszerűek és modernek, sokan választják ezeket azért, mert divatosak, mit sem törődve a helytakarékossággal. A beltéri tolóajtók viszont egyáltalán nem szigetelik sem a hangokat, sem a szagokat, ezért érdemes megfontolni, mielőtt betéri tolóajtót választ. Beltéri tolóajtót például toalettre semmiképp sem szabad felszerelni.
A beltéri tolóajtó akkor lehet igazán hangulatos, ha a lakás úgy van kialakítva, hogy a hálószobából nyílik a fürdőszoba, és a két helyiség közzé szereli fel a beltéri tolóajtót. A nyíló ajtók viszont sokkal jobb megoldást jelentenek például a konyha és a hálószoba között, hiszen senki sem szeretné, ha a konyhából kiszűrődő szagok elérnék a hálószobát vagy a nappalit, főleg akkor nem, ha éppen vendégeket várunk. Bár a tolóajtók esztétikusabbak a nyíló ajtóknál ha önnek nem annyira fontos a divat és a stílus, akkor érdemesebb nyíló beltéri ajtót választania, hiszen ezek hang, szag és hőszigetelők. Tolóajtókat inkább térelhatárolásra használja, a nyíló beltéri ajtókat pedig arra, hogy tökéletesen zárjanak és szigeteljenek.