A cikk elolvasása: 2 perc
Felhívni bennünket ajánlatért: 20 másodperc (06 1 780-2760)

Néhány kérdés felmerül a burkolatváltás témájához is. Például, hogy hol legyen a burkolatváltás, milyen burkolatváltások léteznek, vagy mit tegyünk, ha rossz helyre került a burkolatváltó.

Milyen burkolatváltók léteznek?

Az alumínium vagy műanyag burkolatváltókból léteznek sík felületre valók, színt eltéréseket    áthidalók, eltérő burkolatokhoz készültek, burkolásnál vagy utólag szerelhető kivitelűek. Burkolatváltónak használhatunk  küszöböt is, ami lehet fém vagy fa kivitelű. Minkét alapanyag jól megmunkálható, ezért jól használhatók színt eltérés esetén  is. nagy előnyük, hogy eltakarják a fal síkjában keletkezett esztétikai hibákat.

Burkolatváltónak használhatunk  küszöböt is, ami lehet fém vagy fa kivitelű.

Burkolatváltónak használhatunk küszöböt is, ami lehet fém vagy fa kivitelű.

A burkolta váltást minden esetben a becsukott ajtólap alá kell tervezni, oly módon, hogy a becsukott ajtólap rátakarjon a burkolatváltóra. Ez elsődlegesen esztétikai szempontból fontos, hiszen nem mutatós, ha például a parkettás nappalit és a járólapos előszobát összekötő ajtó alatt befutó kőburkolat csúfítja a nappali egységes faburkolatát a falnyílásban. De technológiai kérdés is felmerül egy vizes és egy meleg burkolatos helyiség között, hiszen a fürdőszobaajtó alatt átfutó laminált parketta a párás, nedves közegben rövid életű lesz. És akkor mire is figyeljünk oda. A burkolatváltást a fal síkjában kell kialakítani és a fal azon oldalán amerre az ajtót nyitni szeretnénk. Abba az esetben, ha az ajtó nem falsikra van szerelve – amit, ha lehet el kell kerülni – jóval nehezebb dolgunk van. Ilyenkor csak az ajtólap vonala jelenti számunkra az egyedüli támpontot.Mit tegyünk ha rossz helyre került a burkolatváltó?

Két dolgot tehetünk:

Bontani kell és a burkolást újra el kell végezni. Ez esetben megtarthatjuk ajtóinknak a küszöb nélküli tulajdonságát.A legegyszerűbb a küszöböt használni! Ez esetben komoly költségeket, időt, takarítást, munkát spórolhatunk meg. Ma már   nagyon tetszetős acél és pácolt küszöbök is léteznek, amit érdemes az ajtó vagy a helyiség stílusához igazítva kiválasztani.

INGYENES helyszíni felmérés

Árajánlat INGYENES helyszíni felméréssel


Kattintson ide