A cikk elolvasása: 4 perc
Felhívni bennünket ajánlatért: 20 másodperc (06 1 780-2760)
[su_icon_text icon=”icon: clock-o” icon_size=”20″ class=”olvasasiido”]A cikk elolvasása: [est_time]

Felhívni bennünket ajánlatért: 20 másodperc (06 1 780-2760)[/su_icon_text]

Fürdőszoba trendek - 2020

Dupla mosdók, nagy, keretes tükrök, mintás csempék – merre halad a fürdőszobák divatja?

Az esztendő eleje nagyszerű időszak arra, hogy az egyes helyiségekhez kapcsolódó trendeket sorra vegyük, így nem maradunk le a lakásdivat tekintetében sem a fő áramlatoktól. A fürdőszoba az utóbbi évtizedekben egyre nagyobb figyelmet kap, mert manapság már nemcsak egy tisztaságunkat biztosító helyiség, hanem a pihenést és relaxálást, sőt, akár a szórakozást is biztosító területe lakásunknak.

egyre többen nyitják össze a hálószobával, vagy a nappalival

Forrás: https://www.flickr.com/photos/jeremylevinedesign/6903274664/in/photostream/

A fürdőszoba olyannyira fontos szerephez jut, hogy egyre többen nyitják össze a hálószobával, vagy a nappalival a teret. Ilyenkor egy elegáns térkád a nappali barátságos ölelésében kap helyet. A fürdőszoba funkciójának változásával az anyaghasználat is megújul. Ennek oka az, hogy a szobai enteriőrhöz kell illeszkednie a vele társbérletben lévő fürdőnek is. A meleg hatású famintázatú kerámia burkolatok finoman bekúsznak a nappaliból a fürdőbe, megteremtve ezzel a helyiség otthonos hangulatát. Jellemzően a nagyméretű márvány, vagy márványhatású csempék és járólapok dominálnak, így fokozva a tágas térérzetet. Ennek megfelelően az úgynevezett metrócsempés megoldások kezdenek kiszorulni. Sőt, a legújabb trendbe tartozik, hogy a fürdőszobát nem csomagoljuk körbe csempével, ezzel is légiesebbé téve a teret.

A márvány mellett utat tör magának a mészkő

Anyagok, színek

A márvány mellett utat tör magának a mészkő, amely a maga természetes, meleg árnyalatával, sokkal barátságosabb közeget teremthet. Érdekes ugyanakkor, hogy a márványminta a falakon jelenik meg, a legújabb, vízhatlan tapéták felhasználásával. Az egyszerű csempéket motívumokkal díszített darabok váltják fel. A trendi csempéket játékosság, izgalom, és a geometrikus minták jellemzik. Megjelentek a piacon a 3D-s felületű csempék is. Ezek ugyan látványosak, ugyanakkor nagyon könnyen koszolódhatnak, és a takarításuk nem egyszerű dolog.

Korábbi cikkemben már foglalkoztam a zuhany és kád használatának összevetésével. A zuhany estében elmondható, hogy a vastag pénztárcájúak egyre nagyobb zuhanykabinokat terveztetnek, amelyekben megtalálható a fürdés élvezetének megannyi funkciója. Masszírozó, és gőzölő, valamint élmény funkciók mellett élvezhetjük akár kedvenc lemezeink muzsikáját is! A kádak szerelmesei ezzel szemben az önállóan álló dizájnokból válogathatnak.

A kádak szerelmesei az önállóan álló dizájnokból válogathatnak

Hódít a fekete matt kád,

amely fémes, vagy matt fekete csapokkal, vagy épp ellenkezőleg, látványos sárgaréz elemekkel gyönyörködteti a szemet. Ezek a kádak igazából mini jakuzzik, mert többféle funkciót is magukban rejtenek a pezsgő fürdőtől a pontos hőfokra állításig.

Hódít a fekete matt kád

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/614671049125962604/

Egy ismert magazin felmérése alapján az is kiderült, hogy a felújítás során milyen átalakítások voltak népszerűek a fürdőszobákban. A legtöbben a dupla mosdókagylókra álltak át, hogy az esti szeánsz egy családban gyorsabban és kényelmesebben folyhasson. Ehhez természetesen dupla tükrök kellenek. A trendek azt mutatják, hogy mostanában a vastag kerettel ellátott tükröket választják. Ezek nemcsak optikailag tágítják a teret, hanem egy kis frissességet is csempésznek bele. A mosdókagylóknál még mindig a beépített alsó típusok a kedveltek. A tükröknél egyre többen választják a párátlanító megoldásokkal kombináltakat. A LED-világítás a spot lámpákat kezdi megelőzni.

A LED-világítás a spot lámpákat kezdi megelőzni.

A felújításba kezdők előszeretettel teremtenek minden lakó számára külön helyet a kozmetikumok, fürdőszobai kellékek és törölközők tárolására. A süllyesztett polcok aranykorukat élik. Ez a megoldás ugyan nem kevés bontási és tervezési munkával jár, de az eredmény miatt feltétlenül megéri. A süllyesztett polcok úgy biztosítanak helyet a tárolásra, hogy közben nem vesznek el hasznos teret a fürdőterülettől.

Az ilyen polcokat rafinált, süllyesztett világítással látják el, amelyek nemcsak hasznosak, de kifejezetten dizájnelemei is a fürdőnek. A fényelemek megjelennek a zuhanyzók esetében is. A LED-szalagos zuhanyfények egyre több fürdőszoba elemei lesznek.

A trendről összefoglalóan elmondható, hogy az otthoni wellness többé már nem csak egy álom, luxuskivitelben. Masszázsmedencék, gőzkabinok, szaunák, sószobák egyre szélesedő kínálatából alakíthatjuk saját pihenő oázisunkat.  Ha elegendő pénzzel rendelkezünk, semmi sem szabhat gátat fantáziánknak, hogy igazán trendi és élményszerű legyen a házi fürdőkultúránk.

nyito-lefele-nyil-bibor