A cikk elolvasása: < 1 perc

Nyilvánvaló, hogy nincsen olyan beltéri ajtó típus vagy stílus, amely mindenki számára tökéletesen működik. Amikor otthona tervezésére és díszítésére készül, könnyű elmerülni a részletekben, amelyeket figyelembe kell venni. A megfelelő beltéri ajtó anyag nem feltétlenül az első gondolat ilyenkor, de ez az egyik legfontosabb megfontolás. Az ön által megválasztott anyagok fontos szerepet játszanak nemcsak az ajtó minőségében, hanem az esztétikum  szempontjából is.

A beltéri ajtó típusai és anyagai között több is van amit érdemes megfontolni, hiszen nem minden ház egyforma, mindenki más és más igényekkel rendelkezik. Ha ön is szereti a hagyományos stílust, akkor jobban jár ha legelőször a tömörfa ajtót tekinti meg. Ez ideális választás azok számára, akik természetes, meleg megjelenést kívánnak amikor a beltéri ajtókra kerül a sor. Tömör fa beltéri ajtók számos különböző fafajból készülhetnek. Néhányan a klasszikus keményfából készültekre, míg mások a fenyőre esküsznek, ami lényegesen olcsóbb. Noha vannak különféle előnyei ennek a faanyagnak, tartsa észben, hogy a tömörfa meglehetősen drága.

Az elmúlt években a fém- és üvegajtók nagyon népszerűek voltak világszerte. Ha valami olyasmit szeretne, ami talán stílusosabb és egyszerűbb, mint amit az MDF ajtók biztosítanak , akkor ez lehet a legjobb választás. Talán ez a megoldás az egyik legdrágább, ugyanakkor még mindig olcsóbb, mint a tömör fából készült klasszikus ajtók. Az egyik legújabb beltéri ajtótípus, amely elérhető a piacon, az MDF-ajtó amely újrahasznosított fa szálakból készült.  Az MDF ajtók nagyon tartósak és mind a megfizethetőség, mind a tartósság tekintetében ez rendkívül népszerű választássá vált számos hazai tulajdonos számára valamint országunkon kívül is. Ezeken kívül léteznek még természetesen más beltéri ajtó anyagok is.