A cikk elolvasása: < 1 perc

Ha új baba érkezik otthonába, akkor az egyszerre izgalmas és egy kicsit ijesztő is. Az első néhány hónapban a baba nem lesz képes a saját fejét sem tartani, ami azt jelenti, hogy van még ideje arra, hogy otthonát gyermekbiztossá tegye. Néhány olyan terület, amelyre  összpontosítani kell, azok a hálózati csatlakozók, az éles sarkok és természetesen az ajtók. A gyerekek kis ujjai sajnos hajlamosak az ajtóba ragadni, ezért íme néhány fontos ajtóbiztonsági tipp, hogy ne essen baja a kicsiknek.

Beltéri ajtók olcsón kaphatóak a különböző webáruházakban, ezért megéri szétnézni, viszont a beltéri ajtó vásárlás után gyermekbiztossá is kell tennie az ajtót ha otthon gyerekek is laknak. A leggyakoribb baleset akkor fordul elő, amikor egy gyermek kezét vagy ujjait elkapják a becsukódó ajtók. Ez nem jelenti azt, hogy valaki fizikailag becsapja az ajtót, hogy ez balesetet okozzon, a gyermek egyszerűen csak ott hagyhatja a kezét az ajtón, amikor egy szél becsapja az ajtót. Egy gyors és egyszerű megoldása becsukódás gátló, és ezeket az eszközöket a keret és az ajtó közé kell helyezni, és a külső él köré csavarni, hogy megakadályozzák az ajtó teljesen záródását.

Ezért mindig marad majd hely az apró ujjacskáknak, amik éppen szabadulni készülnek. Az úgynevezett csuklópántok könnyen kezelhető csíptetős csíkok, amelyeket az ajtók zsanérjaihoz rögzítenek. Ez megakadályozza a gyermekek számára, hogy ujjaikat odazárnák, anélkül, hogy az ajtó használatát befolyásolnák. Ezekkel a szalagokkal a helyükön továbbra is nyitva és zárva tarthatja az ajtót. Ez nem okoz semmilyen kárt az ajtóban  és alkatrészeiben, és nagyon könnyen eltávolíthatja őket, ha már nincs rájuk szükség. Ezen kívül az is nagy segítség lehet, ha az ajtó üvegét jobban láthatóvá teszi, például különböző matricák segítségével.