A cikk elolvasása: < 1 perc

Nem számít mennyire tartós egy beltéri ajtó, az idő végül meg fogja viselni, és ki kell cserélni azt. Ha magas színvonalú ajtókba fektet be, biztos lehet benne, hogy hosszabb ideig tartanak, mint a rosszabb minőségűek. A régi ajtó cseréjekor hajlamosak lehetünk a régi ajtó eldobására. Mielőtt mégis megtenné ezt, fontolja meg, hogy hogyan lehet újra felhasználni a régi ajtót, hogy javíthasson a lakás designján. Itt van tehát néhány remek újszerű ötlet a régi ajtók számára.

Beltéri ajtó akció több webáruházban is elérhető ezért érdemes több helyen is szétnézni ajtó vásárlás előtt. Ha régi ajtóit sem szeretné kidobni, hanem újrahasznosítaná őket, akkor sem kell elkeserednie , hiszen ezt is megteheti. Vágja el kettőbe az ajtót középen (felülről lefelé) és rögzítse őket egy sarokban. Adjon hozzá egy háromszög alakú fadarabot polcok létrehozásához. Hozzáadhat annyi, amennyit csak szeretne, de általában három vagy négy az ideális. Ha eredeti állapotában hagyja az ajtót, létrehozhat akár rusztikus vagy hagyományos környezetet is ezáltal. A vadonat új polcokon tárolhat vázákat, könyveket, vagy akár a fűszereket és egyéb hasznos tárgyakat is amire szükség lehet a konyhában.

A beltéri ajtót akár asztalkészítéshez is felhasználhatja. Létrehozhat akár egy nagyobb asztalt vagy több kisebb mellékasztalt is igény szerint. A polc ötletéhez hasonlóan kiválaszthatja a kívánt színt és mérete, hiszen könnyen el lehet vágni az ajtót és a festés sem nehéz. Kiválaszthatja, hogy az asztalt egy kisebb szilárd fadarabhoz rögzíti, vagy tetszés szerint csatolhatja a lábakat is. Néhány ember szeretne egy másik asztalt készíteni magazinok és könyvek tárolására, erre tökéletes lehet a beltéri ajtó. Egy másik népszerű ötlet, hogy egy vastag üvegdarabot a régi ajtó tetejére helyezi, így gyönyörű hatást kelt és karbantartást sem igényel.