A cikk elolvasása: 4 perc
Felhívni bennünket ajánlatért: 20 másodperc (06 1 780-2760)
[su_icon_text icon=”icon: clock-o” icon_size=”20″ class=”olvasasiido”]A cikk elolvasása: [est_time]

Felhívni bennünket ajánlatért: 20 másodperc (06 1 780-2760)[/su_icon_text]

A karácsonyi készülődés idén sem maradhat el.

Egy nagyon más karácsonyi készülődés 

A november vége és a december nagy része mindig nagy izgalomban tartja az embereket. A karácsony közeledtével csaknem minden nagyobb településen megnyílnak az ünnephez kötött vásárok, ahol hatalmas tömegek fordulnak meg. A 2020-as esztendő adventje egészen biztosan nem ilyen lesz, mert a járvány mindent felülírt. Sajnos, még a nagy családi összejöveteleknek sincs igazi realitásuk, holott, ha máskor nem, karácsonykor egészen biztosan össze szoktak jönni a rokonok. Ez az ünnep, és a kapcsolódó a tradíciók olyan erős kötelékek, amelyek fittyet hánynak még a járványra, igaz, más formában és máshogyan kell megkezdenünk otthonunk átalakítását a karácsonyra.

Trendek és a hozzávalók beszerzése   

A lakás díszbe öltöztetése karácsonykor kötelező, és ez akkora piacot jelent, hogy természetesen kialakult ennek a divatja. Az áprilisban tartott nemzetközi vásáron a gyártók és a forgalmazók meghatározták az ez évi karácsonyi trendeket, amelyeket még akkor sem hagyhatunk figyelmen kívül, ha ki kell hagynunk a vásári forgatagot. A díszek és kiegészítők beszerzését interneten keresztül tudjuk majd megoldani. 

A lakás díszbe öltöztetése karácsonykor kötelező

Lássunk néhány, fantázia névvel is ellátott karácsonyi dekorációs csomagot! Nagy feltűnést keltett a nemzetközi kiállításon a megfagyott világot idéző kollekció, amely a kék valamennyi árnyalata mellett az ezüsttel társul. Ebben a csomagban természetesen nemcsak karácsonyfadíszek, hanem egy teljes lakásdekoráció megtalálható, így az asztali kiegészítők, az ablak díszek, a fényfüzérek stb.

A Prettynek nevezett összeállítás az arany és a rózsaszín árnyalataival játszik, egyfajta modern vintage hangulatot árasztva. Ugyancsak az ez évi trendbe került be a barna-narancs-bronz kombináció, amely a szarvassal, mint fő motívummal alkot egységet. Nem ment ki a divatból a német városok vásári forgatagát idéző mesevilág a szépen kidolgozott figuráival. Nagyot ment a pazar színorgiával játszó úgynevezett pávás összeállítás is. Aki ezekből a trendekből szeretne válogatni, azt most az interneten keresztül intézheti a beszerzést. 

Alakítsuk át a régit, legyünk kreatívak!           

A fent említett karácsonyi dekorációs termékekre akár vagyonokat is lehet költeni, de korunk inkább a fenntartható minimalizmus felé törekszik. Megéltünk már jó pár karácsonyt, és a félre tett dobozokban így is hemzsegnek már a díszek. Válogassunk ebben az évben inkább ezekből, és úgy legyünk trendik, hogy közben ne veszélyeztessük a családi ünnepet. 

Az elegáns, minimalista látványvilág a természetes anyagokat és a földszíneket helyezi előtérbe. Használjunk természetes, fából készült karácsonyi díszeket, tobozokat, faágakat, állatfigurákat, és natúr színű lakástextileket. Talán még csomagoló anyagokért sem kell elmennünk a bevásárló központba. Csomagoljunk újrahasznosított papírba, és törekedjünk arra, hogy minél kevesebb szemetet gyártsunk. Az ajándékokat interneten keresztül rendeljük meg, de tegyük ezt meg idejében! 

Nézzük meg, hogy milyen színösszeállításból tudunk válogatni, és igazítsuk ehhez a teljes dekorációs környezetet. 

A régebbi karácsonyfadíszek esetében előfordul, hogy a kollekció darabja megsérültek, és kissé tarka a megmaradt kínálat. Ne essünk kétségbe, tervezzünk egy dekadens stílusú enteriőrt. Válogassunk a gazdag színvilágból, amit vibráló színű és metálos kiegészítőkkel dobhatunk fel.  Amennyiben évtizedes díszekre is rátalálunk egy doboz mélyén, rendezhetünk egy retró karácsonyt gyertyatartókkal, harangokkal, csillagszóróval. A lényeg, hogy látvány egységes legyen.

Régebbi karácsonyfadíszeket is felhasználhatunk.

Ezek a kompozíciók úgy válnak teljessé, ha a kiegészítőket is hozzá tudjuk adni. Ilyenkor ne spóroljunk a párnákkal, terítőkkel és pokrócokkal. A takarókat minél puhább és melegebb anyagból tudjuk kiválasztani, annál jobb. Kialakíthatunk a nappaliban egy kis teázó vagy kávésarkot is. Legyünk minél kreatívabbak! Rengeteg DIY-ötletet csenhetünk le a nagy videó megosztókról, éljünk az ott felhalmozott tudással. A házi készítésű díszek egyediek, és visszatükrözik családunk ízlését és kreativitását. A saját kreációk elkészítése csodálatosan össze tudja hozni a családot, mintegy megelőlegezve a karácsony igazi örömét. 

A karácsonyfa 

A karácsony központi eleme a karácsonyfa. Ebben az évben nem biztos, hogy a legjobb ötlet egy vásáron válogatni hosszú órákon át. Manapság már olyan műfenyőket tudnak elkészíteni, amelyek a megszólalásig hasonlítanak az eredetire. Sőt, még az illatért sem kell kimennünk egy fenyőerdőbe, mert egyes kollekciókban még többféle illatkompozíció is található. A műfa előnye, hogy nem kell a lepotyogó tűlevelektől szenvednünk, és az ünnepek végén egyszerűen elcsomagolható. A jól tárolt műfenyő évtizedes darab tud lenni, és sosem kell a láb befaragásával nyűglődnünk. Válasszunk ebben az évben inkább műfát interneten. 

A karácsony központi eleme a karácsonyfa.

Fények, illatok, hangulatok     

A fenyőfa díszítéséről egy egész cikk-sorozatot lehetne írni, és messze vinne minket a lakberendezés világától. Nem mehetünk el szó nélkül a karácsonyi fények mellett. Itt is hatalmas a választék, és tervezhetünk az elegáns és kissé arisztokratikus fehér-ezüst-kék fénykombinációval, de a LED-izzók korában egészen tarka fényvilágba önthetjük a lakásunkat. Ügyeljünk rá, hogy a fényfüzérek esetében a lakáson kívülre kültéri égősort szerezzünk be, és lehetőleg megbízható forrásból. Nem lenne a karácsony az igazi, ha azt lakástűzzel ünnepelnénk meg. 

Az illatgyertyáknak ilyenkor van igazi szezonjuk! Szerezzük be a kellemes narancsos, fahéjas, vaníliás, szegfűszeges illatokat, s a kandalló mellett egy bögre kávéval vagy forralt borral máris karácsonyi hangulatba ringathatjuk magunkat. Akinek nincs kandallója, de rendelkezik egy lapos tévével, az ezerféle kandallós videóval keltheti a télies lakásbelső illúzióját, ráadásul olyan illatgyertyát is beszerezhetünk, amely az égő hasábokat idézi meg. 

Cégünk minden kedves vásárlójának békés, áldott ünnepeket, és jó egészséget kívánunk!

Szerezzük be a kellemes narancsos, fahéjas, vaníliás, szegfűszeges illatokat, s a kandalló mellett egy bögre kávéval vagy forralt borral máris karácsonyi hangulatba ringathatjuk magunkat.

nyito-lefele-nyil-bibor