A cikk elolvasása: 4 perc
Felhívni bennünket ajánlatért: 20 másodperc (06 1 780-2760)
[su_icon_text icon=”icon: clock-o” icon_size=”20″ class=”olvasasiido”]A cikk elolvasása: [est_time]

Felhívni bennünket ajánlatért: 20 másodperc (06 1 780-2760)[/su_icon_text]

Nyissunk ablakot a minőségre!

Egy nyílászárókat forgalmazó vállalkozás blogjának kötelező foglalkoznia azzal a termékkel, amit értékesít. Sok témát érintettem már ezen a területen, és minden esetben hangsúlyoztam, hogy az a jó döntés, amikor a minőséget helyezzük előtérbe nyílászárónk kiválasztásakor, és csak ezután foglalkozunk az árral. A minőség azonban olyan gyűjtőfogalom, amelynek nagyon sok aspektusa van, s most ezeket járom körbe egy kicsit.

Technológia és innováció

A nyílászárók piaca is folyamatos forrásban van. A gyártók, hogy piaci pozíciójukat megőrizzék, vagy éppen növeljék azt, újabb és újabb termékekkel rukkolnak ki. A vásárlók igényei folyamatosan változnak, és ezekhez a változásokhoz ennek az iparnak is fel kell zárkóznia.

Általánosságban elmondható, hogy két nagy igény tolja előre a fejlesztéseket: a természetes, a környezetet nem szennyező anyagok használatának igénye, valamint az energiatakarékosság. Ennek megfelelően a nyílászárók teljes struktúrája újul meg napról napra folyamatosan. A modern, multifunkciós üvegszerkezeteknek hála kisebb fűtési és hűtési energiát igényel otthonunk, de nem csak az üvegek, hanem a profilok és a szigeteléshez felhasznált anyagok is fejlődtek.

erkélyajtó

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:MC_Macau_hotel_room_glass_door_balcony_%E9%B7%BA%E7%92%B0%E6%B5%B7%E5%A4%A9%E5%BA%A6%E5%81%87%E9%85%92%E5%BA%97_Grand_Coloane_Resort_1918_Estrada_de_Hac_Sa_%E8%B7%AF%E7%92%B0_%E9%BB%91%E6%B2%99%E9%A6%AC%E8%B7%AF_May_2017_Lnv2_02.jpg

A modern, többrétegű üvegek estében egy erkélyajtó súlya elérheti, vagy meghaladhatja akár a 80 kg-t is. Egy ilyen súlyhoz és mérethez már nagyon komoly vasalatokra és pántokra van szükség, és nem csak azért, hogy magát a súlyt megtartsák. Rafinált és nagyon kimunkált nyitószerkezetek könnyítik meg az ilyen súlyú és méretű ajtók nyitását-zárását.

A minőséget a jó nevű cégek alapvetően garantálják, így olyan alapanyagokkal dolgoznak, amelyek a lehető legjobbak, és a minőség a legutolsó csavarig kiterjed. Mivel egy ablak beépítésével mindenki hosszú távra tervez, ezért nagyon nem mindegy, hogy a gyártó milyen élettartamú garanciát vállal.

a modern, multifunkciós üvegszerkezeteknek hála kisebb fűtési és hűtési energiát igényel otthonunk

Az üveggyártás fejlődésével ma már akár háromrétegű ablakot is be tudunk szereltetni, amelynek hő- és hangtechnikai adottságai 30%-l jobbak kétrétegű társaikénál. A nyílászárókhoz gyárilag tervezett szigetelések ugyancsak hozzájárulnak ahhoz, hogy az energia ne szökhessen el, és így optimálisra lehessen állítani házunk energiaellátását. Tömítők és hanggátló fóliák segítik az összetett üvegszerkezetek még magasabb szolgáltatását.

Minőség az anyagokon túl

A minőségi termékekhez minőségi szolgáltatás is dukál. Ezért olyan forgalmazónál érdemes beszerezni az új nyílászárókat, amelyek komplex szolgáltatások nyújtanak a termékeik mellé. Ilyen forgalmazó természetesen a Bíborház Kft. is. De lássuk, hogy mit értünk profi szolgáltatások alatt!

Nyissunk ablakot a minőségre!

https://www.flickr.com/photos/dejankrsmanovic/48210801771

Egy profi cég ingyenes vagy nagyon olcsó tanácsadással segíti a megfelelő döntést. Gondolhatnánk, hogy erre azért annyira nincs is szükség. Hadd világítsam meg egy egyszerű példával, hogy mennyire fontos egy előzetes felmérés. Ugyanolyan méretű ablakok esetén nem mindegy, hogy a lakás, amelyet éppen felújítunk a földszinten, vagy a tízemeletes ház legfelső szintjén helyezkedik el. A földszinti lakás esetében a hőszigetelés mellett figyelni kell a biztonságra és a hangszigetelésre is. Világos, hogy a 10. emeleten inkább az időjárási viszonyokra kell figyelemmel lennünk. Oda olyan ablak kell tehát, amelyik a hőnek és a szélnek tud az átlagosnál jobban ellenállni. A tanácsadás persze nemcsak a technikai kérdésekre, hanem esztétikai szempontokra is kiterjedhet.

A tanácsadást követi a konkrét felmérés, amely alapján a nyílászáró legyártásra kerül, majd a profi forgalmazó ki is szállítja a terméket. Itt természetesen nem áll meg a dolog, hiszen a beépítés következik, amelyet szigorú műszaki előírásoknak megfelelően végeznek el a cég szakemberei. Gerébtokos ablak esetén még a tokba építést is elvégzi a szakember, így a mi szakemberünk is.

a modern ablak viszont összeköti a külső és belső teret

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:View_into_a_garden_through_an_open_ground_floor_window_in_Germany.jpg

Az igazán profi cég a beépítést követően vállalja a keletkezett hulladék elszállítását valamint az utómunkálatokat, azaz a bontással együtt járó kőműves visszajavítást is.

Hogyan gondolkodunk a modern ablakról?

A minőség tekintetében arra is szeretnék kitérni, hogy megváltozott az ablakról való gondolkodásunk is. Régen az ablak a fény beengedésére és a hideg kizárására volt hivatott. Régi épületek esetében megfigyelhető a sok ablakszemes, még régebbi korokban pedig a lőrésszerű kiképzés.

A modern ablak viszont összeköti a külső és belső teret, mégpedig a lehető leglátványosabban! Mindennapos igénnyé lépett elő, hogy a kert, az udvar valóban része legyen az otthon fogalmának. A ma embere az udvart is lakni szeretné. Ennek megfelelően az üvegfelületek mérete a lehetőségekhez mérten megnövekedett. Ehhez igazodtak a gyártók az óriási teraszajtók és ablakok tervezésében, gyártásában és beépítésében. Napi szinten készülnek már az 5-6 méteres szerkezetek. Mindemellett alaptartozékká váltak azok a modern vasalatok, amelyek a kiemelés gátlást, vagy a hibás működtetés gátlást biztosítják. Egyik-másik termék esetében pedig már a jövő is megérkezett. Kuriózum ugyan, de az okos ablakok multifunkciói között megjelent az ujjlenyomat leolvasó rendszer is.

régi épületek esetében megfigyelhető a sok ablakszemes, még régebbi korokban pedig a lőrésszerű kiképzés

nyito-lefele-nyil-bibor