A cikk elolvasása: 4 perc
Felhívni bennünket ajánlatért: 20 másodperc (06 1 780-2760)
[su_icon_text icon=”icon: clock-o” icon_size=”20″ class=”olvasasiido”]A cikk elolvasása: [est_time]

Felhívni bennünket ajánlatért: 20 másodperc (06 1 780-2760)[/su_icon_text]

Varázslatos hangulatot teremthetünk amennyiben a fehéret a gyömbérrel, vagy barnával kombináljuk.

A divattrendek nincsenek karanténban

Azt gondolhatnánk, hogy a COVID világjárvány miatt a divatot meghatározó cégek is karanténba kerültek. Úgy tűnik, hogy az élet halad a maga útján, és erre a lakberendezéssel foglalkozó divatdiktátorok által jelzett jövő évi trendek utalnak. A divat tehát nincsen karanténban, és érdemes már most az év elején összeszednünk a legfontosabb elemeit a divatnak. 

A színek mélyebbre váltanak, a minták letisztultabbak lesznek     

Talán a járványnak is köze lehet ahhoz, hogy 2021-ben érdeklődésünk a melegebb színárnyalatok felé fordul. Az erősebb színek diadala gyakorlatilag minden helyiségben érezhető lesz. Akinek kedve és pénztárcája megengedi, a fehér és halványsárga színeket felválthatja valami izgalmasabbra és erősebbre. 

A nappaliban pompásan mutatnak majd a földszínek némi arany ecsetvonással. Lágy és meleg színek kerülnek előtérbe. Bátran nyúlhatunk bársonyvirág, égszínkék, rozsdabarna, francia kék, a málna és a korall kellemes, mély árnyalatihoz. A meleg minimalizmusa jegyében érdemes lesz az okkersárga, a terrakotta, vagy éppen a mohazöld színben gondolkodni. A mohazöld uralkodó lehet a fürdőszobában is, de aki inkább a vízzel keresi ott a kapcsolatot, a mélykék árnyalatiból választhat. 

Ez lesz a trend 2021-ben: a zöld szín uralkodó lehet a fürdőszobában is.

Az erősebb színeket a textíliák megválasztásánál kompenzálhatjuk. A fent említett színekhez ezért a bézs lesz a legjobb választás. 

A nagyobb szobákban úgy is tudjuk a trendet követni, ha nem kezdünk nagy átalakításba, festésbe. Itt a kiegészítőket tudjuk kicserélni, esetleg szőnyeget és/vagy a függönyt váltunk. Varázslatos hangulatot teremthetünk amennyiben a fehéret a gyömbérrel, vagy barnával kombináljuk. 

A színek mellett érdemes a mintákra is odafigyelnünk. A nagy és feltűnő minták kora leáldozóban van. Helyüket a geometrikus vagy a visszafogott leveles motívumok váltják fel. Az étkészleteknél a prímet a terrakotta hatású bögrék és tányérok fogják vinni. Az ágytakarók esetében a kellemes puhaságot sugallhatja egy-egy barna vagy bordó színű darab. 

Márvány helyett terazzo   

Úgy tűnik, hogy a márvány uralmát csendesen megtörheti a terazzo használata, legalábbis több trendekkel foglalkozó szakember tippel erre a tendenciára. Egyik-másik blog máris új márványnak hívja a terrazzót. Korábban a terrazzo inkább padló mintázatként jelent meg, de a technológia lehetővé teszi, hogy tapétákon, dísztárgyakon, sőt akár a bútorokon is használhatóvá váljon. A terrazzo legújabb kori sikerét annak köszönheti, hogy jól mutat, ráadásul végtelen színkombinációban elérhető. 

Mi lesz az év színe?      

A lakberendezéssel foglalkozó szakemberek is sokat vitatkoznak azon, hogy vajon melyik szín lesz az adott évben a meghatározó. Nyilvánvaló, hogy egyetlen színre nem lehet leszűkíteni a dolgot, de a trendre érdemes lesz nekünk is odafigyelni. 

Ahogy az egyes szakportálokat böngésszük, kiderül, hogy igazából nincs közmegegyezés. Egyikük a lágy terrakottára, és a természetet idéző mohazöldre, valamint a meleg okkersárgára esküszik, és kombinációban a barna vagy a gyömbérszín-fehér kevert elegyére helyezi a hangsúlyt. Egy másik szakmai portál szerint sokkal színesebb lesz a 2021-es esztendő. Szerintük a bársonyvirág, égszínkék, rozsdabarna, francia kék, a málna és a korall mély árnyalatai viszik majd a divatot. 

Ami kiolvasható a trendekből, az az, hogy harsány színek helyett a meleg árnyalatok felé tolódik el a skála. Ez a skála pedig ahhoz elég széles lesz, hogy a krémszíntől az izgalmas Urbane Bronze fantázia névre hallgató csodáig szinte bármi beleférjen. Aztán az esztendő végén majd kiderül, kinek lett igaza…

A textíliáknál a meleg, természetes színek lesznek az uralkodóak. 

Mi a helyzet a bútorokkal? 

A bútorokat nem szoktuk évente cserélgetni, ezért az a néhány információ, amit összegyűjtöttem, azoknak lehet hasznos, akik éppen a fészekrakás előtt állnak. A 2021-es év legjellemzőbb trendje a kerek formák diadalát mutatja. Kerekded ülőkék mellett a kanapék kiegészítő bútorai is kerek formájukkal adhatnak kellemes hangulatot a szobabelsőknek. A gömbölyded formák otthonosabb érzetet kelthetnek. 

A bútorok világa tulajdonképpen a természetes anyagok felértékelődésének trendjét követi. A natúr, természet közeli daraboké lesz a főszerep. A pamutból, a tömörfából vagy a bőrből készült bútorok korszakához érkezünk el. A textíliákban is a meleg, természetes színek dominálnak majd. 

A bútorok világa tulajdonképpen a természetes anyagok felértékelődésének trendjét követi.

A fürdőszoba mindeközben színesbe öltözik. Nem kell feltétlenül átfestenünk mindent, elegendő, ha színes bútorokat, szanitereket, vagy lámpatesteket helyezünk el a fürdőben. 

Tobzódnak a természetes színek   

 Az enteriőrökben a természetes színek lesznek főszerepben. Amennyiben festésre kerül sor, trendik leszünk, ha a földszíneket használjuk. 

A textíliák közül cseréljük le az élénk-vibráló színűeket a természet színeire. Ugyanez áll az étkészletekre is. Aki teheti, cserélje le természetes színűekre a korábbi fekete-fehér összeállításokat. Válasszunk vöröses terrakottaszínt, vagy krémszínt. Amennyiben a készlet mázát levelek is díszítik, máris élvezhetjük a természet megnyugtató hatását.       

Amennyiben mégis a lakás átfestésén törjük a fejünket, úgy a sötétebb színeket is felvállalhatjuk. Lehet a fal mohazöld, vagy vörösesbarna, de ha ezeket az árnyalatokat túl vadnak éreznénk, akkor a krém és a bézs megannyi árnyalatából csemegézhetünk. 

Még az ágyneműnket is a természetesség jegyében válthatjuk le. Válasszuk a természetes anyagokat és színeket, ne féljünk még a barnától sem. A legjobb választás minden bizonnyal a gyömbérszín lesz, amely – amellett, hogy lelket melengető hatása van- fehérrel kombinálva napfényessé teszi a szürke, téli reggeleket is. 

Talán a fali dekorációk lecserélésével lehet a legolcsóbban követni a divatot. Váltsunk meleg, természetes színű, geometrikus mintákra. A minimalizmus jegyében pedig a minél egyszerűbb formákra helyezzük a hangsúlyt.

Még az ágyneműnket is a természetesség jegyében válthatjuk le.

nyito-lefele-nyil-bibor