A cikk elolvasása: 3 perc
Felhívni bennünket ajánlatért: 20 másodperc (06 1 780-2760)
[su_icon_text icon=”icon: clock-o” icon_size=”20″ class=”olvasasiido”]A cikk elolvasása: [est_time]

Felhívni bennünket ajánlatért: 20 másodperc (06 1 780-2760)[/su_icon_text]

Kert

Nagy utazás egészen a kertünkig!

A 2020-s esztendő nyári időszaka is valószínűleg a koronavírus járvány jegyében fog eltelni. Aligha remélhetjük, hogy nagyobb egzotikus utazásra indulhatunk, és még az sem biztos, hogy túl sok szabadidőnk marad a szezonra a kényszerszabadságolások miatt.

Talán még egy vidéki kiruccanás sem fog most beleférni, de ennek ellenére nem kell a nyaralásról teljesen lemondanunk. Amennyiben van egy házkapcsolatos kertünk, máris megtervezhetjük a nagy utazást – amelynek ez a kert lesz az úti célja.

A kalandok már a teraszon elkezdődnek

A teraszt könnyedén varázsolhatjuk át egy egzotikus kültéri szobává. Akár már ezt a területet is beboríthatjuk élénk színű kültéri szőnyeggel, hogy azonnal bele tudjunk kóstolni a mezítlábas életérzésbe. Ezek a szőnyegek olyan innovatív termékek, amelyek ellenállnak a napfénynek és az esőnek, ugyanakkor kellemes puhaságukkal elkényeztetik a használójukat. Ennek megfelelően nemcsak a teraszon, de a kertben bárhol elhelyezhetőek, s színeikkel hangulatossá varázsolhatják a zöld területet.

Terasz

A nyári, azaz a kerti konyháról már korábbi cikkemben megemlékeztem. Most itt az idő, hogy újra főszerepbe kerüljön! A szép, nyári napokon sokkal nagyobb élmény a szabadban való főzés, mint a befülledő ház konyhájában izzadni. A teraszon – ha elég nagy – akár a konyha és az étkező is elférhet. A nyári étkezőhöz hihetetlen nagy kerti bútor választékból álmodhatjuk meg a nekünk tetsző ideálist.

Kültéri szobánkat izgalmas növénytartókkal is változatossá tehetjük. Azon túl, hogy a burkolt tereket zöldfelület veszi körül, a teraszról sem hiányozhatnak a növények. Számos olyan illatos virág és tündöklő növény van, mely cserépbe ültetve még kellemesebbé teszi a teraszon eltöltött időt. A színes vagy akár világító, éjszaka tündöklő kaspók új stílust visznek az otthonunkba.

Növénytartók a teraszon

Ne feledkezzünk meg a világításról sem! Rengeteg akkumulátorról vagy napelemmel működtethető, és igazán dizájnos világítótestet kínálnak a kereskedők, amelyeket most inkább a webáruházakból tudunk megrendelni. Ezek a lámpatestek amellett, hogy látványos hangulatot teremtenek az esti kertnek, ráadásul mobilisak, így bárhol felállíthatóak.

Tűzrakó, medence, hintapad – a kerti örömök kavalkádja

A kerti bútorokat ma már nemcsak a terasztető védelmében helyezhetünk el, de kitehetjük őket a nyílt terekre is, mert olyan szövetből és anyagból készülnek, amelyek minden időjárásnak ellenállnak. Kis bútorszigeteket alakíthatunk tehát a kertünkben, amelyeknek más és más funkciójuk lehet, így téve izgalmassá kis birodalmunkat.

Egy kerti tűzrakóhely szinte kötelező darab lesz. Itt ülhet össze a család egy nomád étkezésre. Elkészíthetünk egy nagyon egyszerű, szikladarabokkal körülhatárolt tűzterületet, de akár egy előre gyártott, design tűzrakót is beszerezhetünk, mely köré összegyűlnek a vendégek és még több időt töltenek együtt a szabadban.
Kaphatóak már komplex, akár beépített kávézóasztallá alakítható verziók, vagy a legegyszerűbb vas és acél felépítmények is.

A tűzrakóhelyet feldobhatjuk kiegészítőkkel, díszes plédekkel és párnákkal, de ezek funkcionálhatnak akkor is, amikor a kávézás szertartását végezzük. Itt helyezhetünk el egy profi grillezőt, amellyel a szabadban étkezés élményét a végletekig növelhetjük.

Tűzrakóhely

Ugyancsak pompás élményt nyújthat a nyári kánikulában egy medence. Ha nem elég nagy a kertünk, és élvezni akarjuk a fürdőzést, számtalan masszázsmedence közül válogathatunk. Akár a teraszon is elhelyezhetünk egy nagyobb kád méretű darabot, és már pezseghetünk is fürdőben.

A kert nemcsak a közös élmények helyszíne lehet, de kialakíthatunk olyan területet is, ahol magunkban tudunk lenni. Különösen egy fárasztó nap után esik jól egy kellemes, virágoktól ölelt helyen, egy hintapadon relaxálni, vagy olvasgatni.

Az olvasáshoz erre a helyre is telepíthetünk mozgatható lámpatestet, valamint egy kis kerti asztal a pohár borunknak, vagy a csésze teánknak. Kerülhet ide akár egy puff, amely fiatalos, játékos, látványos és minden kertben jó szolgálatot tesz extra székként, lábtartóként, asztalkaként vagy csak úgy, mert dekoratív, vagy épp kitölti az üres tereket.

Lassan el is készült a kertünk, és elindulhatunk egy teljes szezonon át tartó vakációra!

nyito-lefele-nyil-bibor